Heilig-Hartplein 

participatietraject met oog op herinrichting van plein

Vraag & idee

Hoe zien buurtbewoners de heraanleg van het Heilig-Hartplein? Ideeën ontstaan op locatie. We gingen naar mensen en naar plekken toe om van daaruit concrete ervaringen en inzichten te verzamelen.

In de praktijk

 Voor het stadsvernieuwingsproject En Route begeleidden we het participatietraject ikv de heraanleg van het Heilig-Hartplein in Sint-Amandsberg incl. de tijdelijke proefopstelling. We gingen wekenlang in gesprek met omwonenden, organisaties en gebruikers over de rol van deze plek voor de buurt en voor de wijk. We ‘bivakkeerden’ een maand lang op het plein, toonden hoe de toekomst er zou kunnen uitzien en gingen van hieruit verder het gesprek aan met al wie nog niet gehoord was.

Al onze inzichten werden gebundeld en gebruikt als leidraad voor stad Gent en de ontwerpbureau’s die instaan voor de feitelijke herinrichting van het plein.

Om de ambitie van autoluw te ondersteunen, experimenteerden we met nieuwe parkeervormen en begeleidden buren en buurtorganisaties om anders te kijken en om te gaan met (auto)mobiliteit. Een maand zonder (eigen) auto en afstandsparkeren bij toneelvoorstellingen waren twee concrete experimenten. 

In samenwerking met

  • Stad Gent
  • AG SOB
  • Lab van Troje vzw
  • de vele wijkbewoners

Meer info

Fielding factory BV

Paviljoenweg 50
9040 Sint-Amandsberg

BE 0736.373.421

Pieter Deschamps

+32 (0)491 35 86 41
pieter@fieldingfactory.be

sitemap         privacy          cookies

Fielding factory BV

paviljoenweg 50
9040 Sint-Amandsberg

BE51 1030 6322 4062

Pieter Deschamps

+32 (0)491 35 86 41
pieter@fieldingfactory.be

sitemap         privacy          cookies